Formsprutning av plast

Optimerad och noggrann produktion.

Vissa av våra plastdetaljer kan enbart greppas med en pincett. Andra kräver två starka armar.

I vår maskinpark kan vi nämligen tillverka produkter som knappt syns, från 1 gram, upp till produkter som väger flera kilo. De skiljer sig åt markant, men det som är gemensamt är vår noggrannhet och vår precision.

Vi säkerställer att kvaliteten alltid uppfyller kundens krav med hjälp av kvalificerad mätutrustning och lång teknisk erfarenhet. Totalt har vi 139 formsprutningsmaskiner, från 25 ton upp till 1000 ton, vilket gör att vi har stora möjligheter att tillverka just den slutprodukt Du vill ha.

Vi har också maskiner för formsprutning av hybridartiklar. Här kan vi tillverka detaljer med två eller tre material sammanbundna, som till exempel hårda och mjuka material till komfortgrepp eller tätningar, metoden brukar kallas för 2K- och 3K-gjutning.

Verktyg och utrustningar tar vi fram i nära samarbete med etablerade leverantörer – både svenska och internationella verktygsmakare. Vi erbjuder konstruktion och tillverkning av formverktyg med högsta kvalitet och till rätt pris.

Varje produktionsanläggning hos Talent Plastics har en egen kvalificerad verktygsavdelning för reparation, service och ändring av befintliga verktyg. Vid behov så samarbetar dessa för att nå bästa möjliga resultat.